Fysiotherapie en massage praktijk De Zuiderzee

logo Rianne

Mijn naam is Rianne van Wingerden en ik ben werkzaam bij Mooi Muiderberg als fysiotherapeut en masseur.Sinds 2014 woon ik met veel plezier in Muiderberg met mijn man en twee kinderen. Heerlijk vind ik het om langs het strand te lopen, terrasjes te pakken en te sporten.

Ik ben algemeen fysiotherapeut met als specialisatie oncologie en oedeemtherapie.In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Rotterdam en heb ik daarna de oncologie opleiding gedaan. Daarna heb ik mij laten specialiseren in oedeemtherapie. Hierna heb ik de Premaster Lymfologie & Oncologie gevolgd, deze heb ik afgerond in 2014.

Mijn werkervaring heb ik opgedaan in verschillende particuliere praktijken en gezondheidscentra, ook heb ik 9 jaar gewerkt in het Cancer Care Centrum in Amsterdam. Een centrum voor oncologie cliënten waar ze terecht kunnen voor (na) zorg en vragen.
Belangrijk vind ik dat mensen lekker in hun vel zitten. Steeds meer hoor ik dat mensen door alle drukte in het leven (carrière maken, jonge gezinnen) zichzelf vergeten. Het gevolg  is stress, nekklachten etc. Wat goed is het dan om jezelf even  iets te gunnen; bijvoorbeeld een heerlijke ontspanningsmassage. Daarvoor kan je bij mij terecht. Maar niet alleen voor ontspanningsmassages, maar bijv. ook voor sportmassages. Ben je geblesseerd geraakt op de sportvelden? dan kan ik iets voor je betekenen.Naast verschillende soorten massages, kan je bij mij terecht voor oedeemtherapie, oncologiefysiotherapie, medische compressie zorg en werk ik met het medical taping concept (MET).Ook heb ik een goed contact in Huizen voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen (TEK).

Fysiotherapie:
Mensen komen bij de fysiotherapeut omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Ik kan u adviseren en behandelen, zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt oppakken. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of verminderen.

Oncologie fysiotherapie:
Fysiotherapie bij oncologie is gericht op de klachten en beperkingen die samenhangen met gevolgen van de oncologische aandoening zelf of van de medische behandeling. De klachten waaraan gedacht kan worden zijn pijn, vermoeidheid, oedeem, minder spierkracht, conditieverlies, spanningsklachten, een stijf gevoel in de weefsels en/of gewrichten, maar ook ademhalingsproblemen. Samen met de patiënt bekijk ik hoe er voor gezorgd kan worden dat hij/zij minder last heeft van de gevolgen van de medische behandeling, waardoor er uiteindelijk een betere kwaliteit van leven is.

Oedeemtherapie:
Iedereen die last heeft van lymfoedeem, veneus oedeem of lipoedeem kan geholpen worden met oedeemtherapie
De klachten kunnen op verschillende manieren worden behandeld. Tijdens het intakegesprek zal ik uw persoonlijke situatie beoordelen en samen met u een behandelplan opstellen.

Ontspanningsmassage:
Het doel van deze massage is dat het lichaam en de geest weer helemaal in balans en in rust komen.

 

Sportmassage:
Een sportfysiotherapie is er opgericht om mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer te helpen hervatten. Met een sportmassage help ik uw spieren te ontspannen en aan te sterken. Ik help u als u een blessure hebt of overtraind bent, zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

 

Voetmassage:
Een voetmassage stimuleert de doorbloeding van de voeten en heeft daarmee invloed op je gezondheid, tevens is het heerlijk ontspannend.

 

Tarieven:

Massage                                                        € 30 (30 min)          € 55 (60 min)

Fysiotherapie                                                         € 32,50
Oedeemtherapie                                                   € 47,50
Screening/intake en onderzoek                       € 55,00
Intake en onderzoek na verwijzing                € 32,50

Verhindering en betalingsvoorwaarden
Uw vervolgafspraken worden altijd gemaakt na afloop van een behandeling en worden genoteerd op uw afsprakenkaartje. Indien uw afspraak niet door kan gaan, dient u dit 24 uur voor de afgesproken behandeling telefonisch te melden (voicemail aanwezig). Wanneer dit niet gebeurt, is de praktijk genoodzaakt om de behandeling bij u in rekening te brengen. De prijs voor deze niet tijdig afgemelde behandeling vindt u bij de bovenstaande tarieven (niet nagekomen afspraak).
Ik ben aangesloten bij alle zorgverzekeraars, het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie), het kwaliteitsregister voor fysiotherapie/ oncologie en oedeemtherapie en sta ik in het BIG register.

 

De praktijk is bereikbaar per telefoon en er wordt gewerkt op afspraak.

Als u de praktijk belt en u krijgt de voicemail, spreekt u deze dan in, dan bel ik u z.s.m. terug.

 

 

Mocht u geen gelegenheid hebben om langs te komen, dan kom ik graag met mijn mobiele tafel bij u langs.
U kunt een afspraak met mij maken telefonisch : 06 24624091

Voor nog wat extra informatie kunt u kijken op : http://www.fysiotherapie-praktijk-de -zuiderzee.nl

Tot ziens bij Fysiotherapie en massage praktijk De Zuiderzee bij Mooi